Հայկական կոնյակ 5 տարեկան
Vostan
Երկիր՝
Հայաստան
Խաղող՝
Կանգուն և Ռկացիտելի
Ալկոհոլի պարունակություն՝
40%
Ծավալ՝
0.5 լ
Հնեցում՝
Առնվազն 5 տարի Կովկասյան կաղնու տակառներում
Մատուցման ջերմաստիճան՝
16–18°C
Արտադրության առանձնահատկություններ
Մեր կոնյակի արտադրությունը սկսվում է խաղողի զգուշավոր հավաքով և մեղմ ճզմումով։ Թորանքը հնեցվում է առնվազն հինգ տարի Կովկասյան կաղնու տակառներում՝ ստանալու յուրահատուկ համ ու բույր։ Հնեցումը վերահսկվում է տարեկան համտեսումներով։ Ներառում է սառը մշակում և ֆիլտրացում։ Խառնման համար օգտագործվում է հատուկ փափկեցված ջուր։

Օրգանոլեպտիկ հատկանիշներ
Հագեցած սաթագույն գույն։ Արտահայտիչ բույր՝ հասած տանձի, չորացրած ծիրանի, նարնջի կեղևի, խորոված նուշի և վանիլի նոտաներով։ Հագեցած համ՝ շոկոլադի, տոֆիի, ընկույզի, մեխակած մրգերի և չրերի նուրբ համադրությամբ։ Երկար ու հարթ վերջաբան։

Մատուցման եղանակներ
Խորհուրդ է տրվում մատուցել մաքուր տեսքով՝ որպես դիժեստիվ, կամ օգտագործել ինչպես դասական, այնպես էլ հեղինակային կոկտեյլների մեջ։